Blog > Komentarze do wpisu

Sok z aronii i liści

Przepis, który jak na razie najbardziej nam przypadł do gustu, nawet nasz synek się opija tym sokiem co u niego jest rzadkością. Ta wersja z dodatkiem liści dodaje fajny posmak.

sok_z_aroni_i_lici

Źródło: Przetwory i dania mięsne siostry Anastazji

  • 2 kg aronii,
  • 3 l wody,
  • ok. 20 dag liści (wiśni, malin lub porzeczki),
  • 2 kg cukru,
  • 3 płaskie łyżki kwasku cytrynowego

Aronię przemrażamy przez przynajmniej kilka dni. Do garnka przekładamy aronię i umyte liście, zalewamy wodą i gotujemy przez 20 minut. Odstawiamy na noc.

Sok przecedzamy, dodajemy sok i kwasek, gotujemy. Gorący sok wlewamy do butelek, zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut.

środa, 30 sierpnia 2017, zauberi
Tagi: aronia
Print Friendly and PDF

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Reklama na blogu

Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów