Blog > Komentarze do wpisu

Papryka marynowana

Dzisiaj przedstawiam Wam klasykę przetworów - marynowaną paprykę. Nie jestem wielką fanką papryki w tej formie ale ta wyjątkowo mi posmakowała, bo wyszła chrupiąca, bardzo wyważona w smaku. Polecam!papryka marynowana

Źródło -Przetwory i dania mięsne siostry Anastazji

  • papryka dowolna ilość,
Zalewa:
  • 3,5 szklanki wody,
  • 1/4 szklanki octu,
  • 1 łyżka soli,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • do każdego słoika kilka 2-3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, liść laurowy
  • 1 łyżka oliwy/oleju do każdego słoika
  • *ta ilość zalewy wystarczyła na około 1-1,5 kg papryki

Paprykę pokroić, włożyć do słoików. Zalewę zagotować i przestudzić. Zioła dodać do papryki, zalać zalewą, dodać olej. Zakręcić słoiki i zapasteryzować 8 minut.

poniedziałek, 25 września 2017, zauberi
Tagi: papryka
Print Friendly and PDF

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: lena, *.dynamic.mm.pl
2017/09/25 20:44:11
pamiętam jak babcia taką robiła :)


Reklama na blogu

Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów