Blog > Komentarze do wpisu

Sos do pizzy do słoików

Sos z tego przepisu robię już kilka lat, zawsze schodzi mi kilkadziesiąt słoiczków. Jest pyszny, aromatyczny, super jako podstawa każdej pizzy, uwielbiam i gorąco polecam ten przepis.

sos_do_pizzy

Zmodyfikowany przepis Źródło

Na około 700 ml sosu:

  • 2 kg świeżych, bardzo dojrzałych pomidorów
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 6 ząbków czosnku
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka cukru
  • sól

Pomidory kroję, wrzucam do garnka i gotuję pod przykryciem około 20 minut. Przecieram przez sito i dalej gotuję, dodaję bazylię, oregano, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotuję aż sos zgęstnieje, dodaję wtedy cukier, ocet, doprawiam solą. Mieszkam, przekładam do słoiczków.

poniedziałek, 03 września 2018, zauberi
Print Friendly and PDF

Polecane wpisy

  • Tort kajmakowo-orzechowy

    Tort którego pomysłodawcą w dużej części jest mój synek, to on skomponował krem, z moją drobną pomocą powstał taki tort. Wszystkie smaki fajnie do siebie pasują

  • Tarta z kajmakiem, masłem orzechowym i czekoladą

    Słodka, więc po jednej porcji poziom słodkości mam na full ale pyszna, lubię dodatek masła orzechowego do ciast a z kajmakiem stanowią pyszny duet. Polecam! Prz

  • Zupa brokułowa

    Taką zupę mogę jeść codziennie i na pewno na stałe wejdzie do grona moich ulubieńców. Aromatyczna i sycąca i całkiem łatwa do zrobienia. Źródło 1 brokuł 3 ziemn

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Reklama na blogu

Durszlak.pl


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl